Welcome to Wedding Vendor

ON / BY The WeddingDay Team/ IN Δεξίωση Γάμου, Οργάνωση Γάμου/

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος από τους αγαπημένους σου καλεσμένους να μην μπορεί να παρευρεθεί στην πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής σου. Είτε αυτό μπορεί να απαιτεί κάποιο ταξίδι, είτε υπάρχει περιορισμένος χρόνος λόγω οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων, ακόμα και η ηλικία, μπορεί να σταθούν εμπόδιο στον σχεδιασμό του γάμου σου.

Ο μεγαλύτερος wedding crasher όλων; Ο κορωνοϊός και η πανδημία που σκόρπισε ανάμεσα μας. Που αν και δεν ήταν στη λίστα καλεσμένων σου, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και να βάλει τους wannabe νεόνυμφους σε δεύτερες σκέψεις.

Show must go on!

Και ενώ σχεδόν το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού έχει βάλει «φρένο» σε πολλές καθημερινές του μετακινήσεις και συναθροίσεις, στο μυαλό πολλών ζευγαριών στροβιλίζει το ερώτημα: «Να ακυρώσω το γάμο μου;»

 Η απάντηση είναι μία και μόνο μία: Don’t cancel, postpone!

Γιατί η αγάπη μπορεί να περιμένει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Για σένα λοιπόν που θα πάρεις την τολμηρή απόφαση ότι “the show must go on”, η πρόταση μας είναι η εξής: Safe social distancing και Live Streaming, που φέτος θα αποτελέσει ούτως ή άλλως το νέο trend σε όλους τους γάμους ολόκληρου του κόσμου!

Τι είναι το Live Stream;

Τα καλά νέα είναι ότι η τεχνολογία έχει μπει βαθιά πια μες στις ζωές μας, και ο δικός σου γάμος σου δε μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Μετά την τηλε-εργασία, τα τηλε-πάρτυ, τα live Yoga sessions στο Ιnstagram, οι διάλογοι και τα συνέδρια όπως αυτό του TEDx Athens που πραγματοποιήθηκε φέτος ζωντανά διαδικτυακά, έρχεται ο τηλε-γάμος.

Το Live Streaming, στην ουσία είναι η αναμετάδοση του γάμου σου ζωντανά μέσω διαδικτύου και έρχεται να φέρει την ανατροπή στα τετριμμένα και να «κουμπώσει» με μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2020, που θέλει γάμους με τον πιο στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Τους λεγόμενους micro-weddings!

Επιπλέον, το Live Streaming, δίνει την ευκαιρία στα ζευγάρια να μοιραστούν τις πιο όμορφες και συγκινητικές  στιγμές της ζωής τους, με φίλους και οικογένεια που δεν μπορούν να παρευρεθούν στον γάμο για οποιοδήποτε λόγο.

Γιατί Live Stream;

Και ποιος πλέον δεν γνωρίζει τα hashtags, τα photo booths και τη φωτογραφία μέσω drone, που έχουν ήδη δηλώσει το παρών σε πολλούς trendy γάμους και έχουν φανατικούς οπαδούς;!

Μετά από όλα αυτά, είναι φυσικό ακόλουθο το live streaming. Και εκεί που έλεγες ότι ο παππούς και η γιαγιά δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στο γάμο σου, να που τελικά μπορούν! Με το live streaming μπορείς να καλέσεις φίλους και οικογένεια που πίστευες ότι δεν θα τα καταφέρουν, και να μοιραστούν μαζί σου τη χαρά, τη συγκίνηση, την αγάπη καθώς και να απολαύσουν (από τον αναπαυτικό τους καναπέ ) όλο το μυστήριο σε real-time!

Το πιο φανταστικό όλων, είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι tech-guru για να μπορεί να στήσει το setup ώστε να παρακολουθήσει ζωντανά το γάμο σου! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει, θα είναι ένα «κλικ»  στο link που θα του στείλεις και….Voila!

 Είναι value for money?

Ξεκάθαρα! Αν υπολογίσεις τα κόστη μετακίνησης, ταξιδιών, ενοικίασης δωματίων, catering και όλων των υπόλοιπων εξόδων που πρέπει να συνυπολογίσεις, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο κόστος όλων, που είναι ο κίνδυνος της προσωπικής μας υγείας και των συνανθρώπων μας, το live streaming που θα σου στήσει μια εξειδικευμένη εταιρία, είναι σαφώς μια minimal προσθήκη μπροστά στον όλον σχεδιασμό του γάμου σου.

Άλλωστε πόσο κοστολογείς τη δική σου ευτυχία; Πόσο κοστολογείς  την χαρά που θα μοιράσεις στους φίλους και την οικογένεια που είχαν δηλώσει ότι δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν; Η αγάπη έχει αξία ανεκτίμητη και η εμπειρία που θα προσφέρεις στους ανθρώπους που αγαπάς, με έναν γάμο real-time, είναι σαφώς μεγαλύτερη, πιο έντονη και πιο άμεση από το να μην την ζούσαν καθόλου.

Πώς γίνεται το Live Stream;

To Livestreaming έχει γίνει τόσο διαδεδομένο, που αναμφίβολα μπορείς να αναζητήσεις σε πολλές εταιρίες που εξειδικεύονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Το καλό με το απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, είναι ότι προσφέρει την τεχνολογία, τον εξοπλισμό, το know-how να σου φτιάξει ένα state-of-the art live video που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο δύσκολους διαδικτυακούς σου καλεσμένους.

Αν και “going pro” είναι πάντα η καλύτερη λύση, μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τον πιο old fashioned δρόμο και να το κάνετε μόνοι σας!

Άλλωστε είναι πανεύκολο μέσω social media, με πλατφόρμες όπως το Facebook, Instagram, Youtube αλλά και πιο εξειδικευμένα κανάλια, όπως το Zoom, Periscope και Livestream.com. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι internet, μια high-definition κάμερα, ένα μικρόφωνο και ένα site για να κάνεις host το event!

Διασκέδασε το «διαδραστικά»!

Θέλεις ακόμα περισσότερο fun;! Για ένα καλύτερο και πιο διαδραστικό αποτέλεσμα, προτείνουμε να στήσετε ένα μεγάλο προτζέκτορα, όπου θα μπορείς να δεις, να μιλήσεις και να απολαύσεις περισσότερο τους διαδικτυακούς σου καλεσμένους. Όσο εκείνοι θα κάνουν chatting μεταξύ τους και θα ανταλλάζουν smiley faces, καρδούλες, gifs και εικονίδια με thumbs-up, εσύ θα μπορείς να χορεύεις με τον αγαπημένο σου τον πρώτο χορό!

Το δικό μας tip;! Ζητήστε από τους virtual friends σας να τραβήξουν μια σέλφι με το hashtag του γάμου σας ή να τραβήξουν ένα βιντεάκι με τις ευχές τους! Και μη ξεχάσεις να τους ενθαρρύνεις να φορέσουν τα καλά τους!

#LoveIsNotCanceled. Make it happen!

.