Welcome to Wedding Vendor

ON / BY The WeddingDay Team/ IN Δικαιολογητικά Γάμου/

Παρακάτω θα δείτε τα δικαιολογητικά για τις άδειες πολιτικού γάμου

Η άδεια γάμου εκδίδεται μετά το πέρας μιας εβδομάδας από την υποβολή των δικαιολογητικών, από το Δήμο που υπάγεται η κατοικία του ενδιαφερόμενου. Η κατάθεση της αίτησης και η παραλαβή γίνεται από τον ενδιαφερόμενο έχοντας μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Τα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

  • Αίτηση (έντυπα αιτήσεων χορηγούνται από τον Δήμο).
  • Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως (εκδίδεται από τα Κ.Ε.Π ή τον Δήμο όπου ανήκετε
    Χρειάζεται και η αστυνομική σας ταυτότητα.
  • Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8, Ν. 1599/1986) που βεβαιώνεται ότι:
    * Δεν υπάρχουν κωλύματα γάμου βάσει των άρθρων 1350, 1351, 1352, 1356, 1357, 1360 του Αστικού Κώδικα.
    * Είναι κάτοικος Δήμου…….
    * Αν τελεί 1ο , 2ο γάμο κ.τ.λ.
  • Δημοσίευση σε Ημερήσιο Τύπο (αναγγελία γάμου).
  • Παράβολο (από το Δημόσιο Ταμείο ή Εφορία).


Για τις ακόλουθες ειδικές περιπτώσεις απαιτούνται επιπλέον και τα παρακάτω:

α) Για διαζευγμένους : επικυρωμένο διαζευκτήριο
β) Για ανηλίκους : δικαστική απόφαση
γ) Για αλλοδαπούς : φωτοτυπία διαβατηρίου και βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν κωλύματα γάμου με τον/την     ενδιαφερόμενο/νη που πρόκειται αντίστοιχα να τελέσουν πολιτικό γάμο.

  • Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα εκδοθούν από το προξενείο τους στην Ελλάδα και ύστερα θα μεταφραστούν στα ελληνικά (τα ονόματα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες).
  • Για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι απαραίτητοι δύο (2) ενήλικοι μάρτυρες ανεξαρτήτου βαθμού συγγενείας με τους μελλόνυμφους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις αστυνομικές τους ταυτότητες.
  • Οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να δηλώσουν πριν το γάμο το επώνυμο των παιδιών που θα γεννηθούν (του πατέρα, της μητέρας ή και των δυο – Όχι όμως περισσότερα από 2 επώνυμα).

Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για έναν Θρησκευτικό Γάμο.

Tips & Προτάσεις για το Γάμο απευθείας στο email σου!