Welcome to Wedding Vendor

ON / BY The WeddingDay Team/ IN Δεξίωση Γάμου, Οργάνωση Γάμου/

Ήρθε η στιγμή να αποφασίσετε που θα γιορτάσετε την ομορφότερη μέρα της ζωής σας. Τι πιο όμορφο από τα βγείτε από τα συνηθισμένα και να πραγματοποιήσετε το Γάμο σας σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας μας;! Και δεν θα διαφωνήσουμε! Είτε επιλέξετε ένα προορισμό που έχετε μεγαλώσει και σημαίνει συναισθηματικά πολλά για εσάς, είτε απλώς λατρεύετε ένα νησί γιατί ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σας και την αισθητική σας, το μόνο βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν συναγωνίζεται το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Φυσικά, το να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε τον Γάμο σας εκτός πόλης, συνοδεύεται με κάποια λειτουργικά ερωτήματα (και έξοδα) που πρέπει να απαντήσετε, προτού πάρετε την τελική απόφαση για τον μαγευτικό προορισμό.

Συγκεντρώσαμε τις 5 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις και απαντήσαμε για εσάς, ώστε να βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

  1. Ποιους πρέπει να καλέσουμε σε Γάμο εκτός πόλης;

Η απάντηση είναι μία: Αυτούς που πραγματικά θέλετε να παρευρεθούν στο Γάμο σας και να είναι μάρτυρες του Μυστηρίου! Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να υπάρχουν και άτομα από τον επαγγελματικό ή συγγενικό κύκλο, είτε την ευρύ παρέα που να θεωρείτε απαραίτητο να καλέσετε. Και δεν θα σας πούμε όχι. Μήπως όμως ξαφνικά τους μετρήσατε και σας βγαίνουνε πολλοί;  Έχετε έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό και θέλετε να μην ξεφύγετε από αυτόν; Η πρόταση μας τότε είναι η εξής: Επιλέξτε να καλέσετε έναν πιο στενό κύκλο στον επίσημο Γάμο εκτός πόλης (όπου τα έξοδα ενδέχεται να είναι πιο υψηλά) και μετά οργανώστε μια δεύτερη πιο μικρή Δεξίωση ή εναλλακτικά ένα πιο casual celebration για το υπόλοιπο κοινό. Με τον τρόπο αυτό θα μείνετε και εντός budget αλλά και θα έχετε καλέσει όσους επιθυμείτε!

2. Χρειάζεται να φτιάξω ένα Wedding Website;

Η πρόταση μας είναι πως ΝΑΙ! Τι πιο πρακτικό, εύκολο και χρηστικό από το να αποστείλετε ένα URL στα emails των καλεσμένων σας με όλα όσα χρειάζονται και πρέπει να γνωρίζουν για την μεγάλη αυτή ημέρα.  Διαμονή, μετακίνηση, χάρτες, τοπικές δραστηριότητες , πρέπει όλα να συμπεριλαμβάνονται μέσα, καθώς και το πρόγραμμα των events που μπορεί να θέλετε να τους οργανώσετε. Άλλωστε μπορεί να φτιάξετε ένα τόσο ελκυστικό και trendy website, που να προϊδεάσετε θετικά τους καλεσμένους σας για το πόσο όμορφα θα περάσουνε την μαγική αυτή μέρα μαζί σας!

3. Πότε στέλνουμε το “Save the Date”;

Δεδομένου ότι ζητάτε από τους καλεσμένους σας να κλείσουν έγκαιρα τα εισιτήρια τους, βεβαιωθείτε ότι τους δίνετε αρκετό χρόνο για να οργανώσουν το ταξίδι τους. Για ένα Γάμο που πραγματοποιείται τοπικά, 4 μήνες πριν είναι μια καλή περίοδος για να αποστείλουμε το Save the Date. Εφόσον όμως ο Γάμος πραγματοποιείται εκτός πόλης, προτιμήστε να στείλετε το Save the Date τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό ταξίδι.

4. Πρέπει να οργανώσω ένα Welcome Event;

Εφόσον πάρετε την μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσετε το Γάμο σας σε νησί, καλό είναι να φροντίσετε όσο μπορείτε, να απασχολήσετε δημιουργικά τους καλεσμένους σας για όλο το Σαββατοκύριακο. Πολλά ζευγάρια συνηθίζουν να οργανώνουν κάποιο welcome event ή και αποχαιρετιστήριο gathering. Η πρόταση μας σε κάθε περίπτωση, είναι να σκεφτείτε κάτι πιο casual, όπως ένα χαλαρό beach party ή κάποιο cocktail event χωρίς κάποιο επίσημο δείπνο. Άλλωστε οι καλεσμένοι σας, δώσανε το παν για είναι εκεί μαζί σας και ό,τι οργανώσετε θα σας δώσει την ευκαιρία να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο μαζί τους και να τους δείξετε την εκτίμηση σας.

5. Οφείλουμε να αναλάβουμε τα έξοδα των καλεσμένων;

Σας έχουμε καλά νέα: Όχι, δεν είστε υποχρεωμένοι να καλύψετε τα έξοδα των καλεσμένων σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσετε να κάνετε συμφωνίες με ξενοδοχεία,  ή ενοικιάσεις δωματίων, προκειμένου να τους προτείνετε έξυπνες και οικονομικές λύσεις διαμονής. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να τους ειδοποιήσουμε έγκαιρα για την μεγάλη αυτή ημέρα, προκειμένου να κλείσουν εύκολα και εξίσου οικονομικά το ταξίδι τους.

Δε σας κρύβουμε, ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί και να θέλετε να βοηθήσετε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, φίλο, ή Κουμπάρο, να παρευρεθεί στο Γάμο σας, καλύπτοντας του την διαμονή. Πολύ όμορφο εκ μέρους σας και φυσικά να το κάνετε εάν μπορείτε! Εφόσον βέβαια γίνει αυτό, φροντίστε να το κάνετε με διακριτικότητα ώστε κανείς άλλος καλεσμένος να μη νιώσει ότι δεν τον σκεφτήκατε.

Μια άλλη ιδέα, για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας να περιορίσουν τα έξοδα τους, θα ήταν να τους προτείνετε να μην σας κάνουν κάποιο δώρο Γάμου. Τονίστε τους ότι εφόσον επέλεξαν να παρευρεθούν στην πιο όμορφη μέρα της ζωής σας, η παρουσία τους από μόνη της ,είναι ένα ανεκτίμητης αξίας δώρο!

Επικοινωνήστε ΤΩΡΑ με Επαγγελματίες Γάμου! Κλικ Εδώ!